Tessellae Rosé 2020

8.75

Jean-Marc Lafage, ook eigenaar van Domaine Lafage, kocht in 2007 Chateau Saint-Roch, gelegen tussen de dorpjes Maury en Rivesaltes. In feite is Jean-Marc hier terug naar zijn roots gegaan, want werd op enkele minuten rijden van het domein geboren. Alle wijngaarden werden destijds hoog in de bergen ( heuvels ) aangeplant op een ondergrond van zwarte en word en bovendien omringd door zeer diverse planten zoals lavendel, tijm en vijgen. Alle wijnstokken hebben ondertussen ondertussen reeds een respectabele leeftijd van minimum veertig jaar. Door de wind, die hier 200 dagen per jaar hard waait, groeien de wijnstokken zeer laag bij de grond. Alle druiven worden op hun optimale rijpheid manueel geoogst. In de kelder worden de druiven van de verschillende percelen individueel vergist. De rijping heeft plaats in cementen tanks, voor deTop-cuvées gebruikt Jean-Marc Franse eikenhouten vaten. Deze wijnmakers stellen alles in het werk om complexiteit, zuiverheid en smakelijkheid harmonieus in uw glas te krijgen. Hun passie, ervaring en technische bagage proef je werkelijk in elk van hun wijnen. Ze zijn gemaakt met vakkennis en verhouden zich uitstekend prijs-kwaliteit.

Specificaties

Type: Rosé wijn
LAND: Frankrijk
STREEK: Roussillon
JAAR: 2020
DRUIFSOORT: Grenache, Cabernet Sauvignon
APPELLATIE: IGP Côtes Catalanes
VINIFICATIE: Inox cuves
SERVEREN BIJ: Aperitief, Pastasalade, BBQ
BEWAARPOTENTIEEL: Best drinken voor 2022
AWARDS: 92/100 Jeb Dunnuck
SMAAKPROFIEL: Heerlijke, frisse rosé uit Zuid-Frankrijk met mooie aroma’s van rode bessen. De zijdezachte en gebalanceerde schil van de grenachedruif zorgt voor een lekkere lichtheid, de Cabernetdruif brengt kleur en geur in het glas én in de mond.

Onlangs bekeken

Geen producten gevonden

Nieuwbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf u snel en eenvoudig in op onze nieuwsbrief.
Zo hoeft u geen enkele degustatie meer te missen en blijft u steeds op de hoogte van nieuwtjes in ons ruime wijnengamma.