Montepulciano d'Abruzzo Doc "Colle Morino"

7.70

Fratelli Barba – Abruzzo
De Abruzzi zijn een woeste, ruwe bergstreek en de meeste Montepulciano wijnen van de ze regio stralen deze rusticiteit uit. Bij de gebroeders Barba wordt intens gezocht naar de balans tussen deze rustieke expressie en de verfijning die nodig is om evenwichtige wijnen te maken. Het resultaat van deze zoektocht is meer dan geslaagd, Barba mist geen jaargang. De wijnen zijn breed en expressief en worden terecht bejubeld door de Italiaanse wijnbijbel ‘Gambero Rosso’. Reeds enkele malen kreeg een wijn van hen ‘Tre Bicchieri’, de hoogste onderscheiding. De Barba familie is oorspronkelijk afkomstig van Napels en doet reeds sinds 1870 aan landbouw in Abruzzo. Ze hebben er vandaag 68 hectare wijngaarden en het domein wordt geleid door de drie broers Vincenzo, Giovanni en Domenico en hun familieleden. Het is een goed geoliede machine, ze hebben alledrie verschillende opleidingen en diploma’s zodat ieder zijn eigen specifieke taak heeft.
Montepulciano d’Abruzzo is de belangrijkste DOC in Abruzzo en producent vd beste rode wijnen in deze regio. De wijn, die overigens niets met het Toscaanse stadje Montepulciano te maken heeft, is stevig, rond en gul. ‘Colle Morino’ is afkomstig van een iets hoger (tussen 50 en 250 meter) gelegen wijngaard van 35 hectare.

Specificaties

Type: Rode wijn
LAND: Italië
JAAR: 2019
DRUIFSOORT: Montepulciano

Onlangs bekeken

Geen producten gevonden

Nieuwbrief

Blijf op de hoogte

Schrijf u snel en eenvoudig in op onze nieuwsbrief.
Zo hoeft u geen enkele degustatie meer te missen en blijft u steeds op de hoogte van nieuwtjes in ons ruime wijnengamma.