Delicatessen

Geschenken

glazenservice

Weinig tijd?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

E-mail adres

Openingsuren

Di, woe, do, vrij en zaterdag
9:00 - 12:00 en 13:30 - 18:00

Maandag en zondag
gesloten 

Where Wine meets ‘Passione’! The Story

 

Begin 2017, waren we te gast op het domein Le Fonti in Toscane, een domein waar we al meer dan 10 jaar uitstekend mee samenwerken.

Na de degustatie, met de nodige flessen wijn en hapjes, nam het gesprek opeens een speciale wending. Ferdinando, de eigenaar, en Simone, de keldermeester, begonnen opeens vol passie over een (nieuwe) kleine wijngaard te praten, met een voor ons onbekende autochtone druif, nl. Foglia Tonda.

Ze vertelden dat ze een 12-tal jaren terug enkele druivenranken ontdekten in een uithoek van hun domein. Na onderzoek bleek het om de bijna uitgestorven Foglia Tonda te gaan, hiervan beslisten ze dan enten te planten op een Zuidwestelijk gelegen wijngaardje met uitzicht op San Gimignano, nl. Pescille.

Nu de wijngaard een 10-tal jaar oud is en de kwaliteit de normen van Ferdinando en Simone behalen, vertelden ze ermee te willen experimenteren.

Dit klonk als muziek in onze oren en we stelden direct voor om dit verhaal verder met ons uit te werken.

Op de terugreis naar België konden we dit verhaal niet uit ons hoofd zetten. Het was een droom om ooit een eigen wijn te maken en plots leek dit ook echt mogelijk. Bovendien gaat het niet om zomaar een wijn, maar eentje uit een top regio (Chianti Classico gebied in Toscane ) met daaraan gekoppeld de kennis, de steun en de expertise van Le Fonti en het ganse team ( Ferdinando, Simone en Paolo).

Zo gezegd, zo gedaan!

Maar dan kwam het moeilijkste, maar ook leukste deel van ons project. De juiste samenstelling en smaak zoeken voor onze wijn. 100% Foglia Tonda was voor ons uitgesloten, de wijn was iets te strak en te dominant. Wie ons kent weet dat we iets zoeken in “balans”.

Dan de assemblage: met Sangiovese? Merlot? Cabernet? 10%, 20%,…  echt laboratoriumwerk, maar voor dit onderdeel konden we rekenen op de kennis van onze Italiaanse “meesters”.

Na veel proeven, mengen, afkeuren, steeds weer opnieuw proeven en met de kennis van Simone en de hulp van hun oenoloog, Paolo Caciorgna zijn we uiteindelijk tot de ‘finale’ wijn gekomen.

Een zeer evenwichtige wijn waar  de neus , smaak en afdronk in balans zijn.

Passione 2015 IGT Toscane !!!!!!!!

IMG-20180601-WA0005 

60% Foglia Tonda, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon

Passione is een schoolvoorbeeld van elegantie en finesse, vakkundig gevinifiëerd en met de beste zorg 6 maand op franse eikenhouten vaten gelagerd.

Intens kersenrode kleur met toetsen van rijp rood fruit, bosaardbeien en lichte houttoets. De aanzet is zijdezacht, waarbij het rijp rood fruit mooi gedragen wordt door de verfijnde acciditeit.

De zachte en elegante tannines maken deze Supertuscan-wijn compleet, waarbij we voorstellen deze wijn vanaf nu en binnen de 5, 6 jaar op te drinken.

Ons verhaal is geschreven, we hebben proberen een moderne wijn te maken, zonder de commerciële toer op te gaan.

Verfijning, diepgang en elegantie waren onze normen.

Hopelijk kan u er evenveel van genieten, zoals wij ervan genoten hebben en nog zullen van genieten.

Drink deze wijn met ‘Passione’  en klink op onze vriendschap!

De gepassioneerde wijnmakers,
Sylvie,  Steven, Chris en Stijn.